Menu Sluiten

Tuinaanleg Barendrecht

Tuinaanleg Barendrecht

Het maken van een plan voor je tuinaanleg 

Wanneer je je tuin wilt veranderen kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Daarom helpen we jou hier doorheen met deze 6 stappen om een plan voor je tuinaanleg te maken.

Wensen en ergernissen

Het allereerste dat je gaat doen voordat je begint met een tuinaanleg, is bedenken wat je graag in je tuin terug wilt zien komen. Denk hier echt heel goed over na. Maar bedenk ook wat voor ergernissen je aan je huidige tuin hebt en wat dus de volgende keer anders moet met je tuinaanleg.

Een moodboard maken

Vervolgens kan je op het internet gaan rondspeuren naar foto’s van tuinen voor inspiratie. Sla alle foto’s van tuinen op die je mooi vindt en maak hier een moodboard van. Een ideale manier om dit te doen is via Pinterest. Geef ook bij elke foto aan wat je er mooi aan vindt. Zo zal je ook snel zien wat voor soort tuinstijl je mooi vindt. Probeer alleen niet elk dingetje dat je mooi vind in je tuin te plaatsen, want onthoudt: Less is More.

Schetsen

Nu je ongeveer weet wat voor tuin je wilt, kan je dit eens grof beginnen te schetsen. Meet alle afmetingen van je tuin hier wel goed voor op zodat je een realistisch beeld kan schetsen. Maak eerst een paar ruwe verschillende schetsen en maak aan de hand hiervan een realistisch schets van hoe je tuinaanleg daadwerkelijk moet worden.

Budgetteren

Je weet ondertussen hoe je tuinaanleg ongeveer moet worden, wat er in moet komen te staan en hoeveel ruimte hiervoor is. Nu kan je een budget gaan opstellen en kijken welke mogelijkheden je hebt om je ideale tuinaanleg te realiseren. Misschien passen niet alle wensen in je budget, maar misschien zou je sommige werkzaamheden ook later kunnen doen. Waardoor je in tussentijd er voor kan sparen.

Definitief ontwerp

Je hebt je schets en je weet wat er precies in je tuin komt te staan. Nu kan je een definitief ontwerp gaan maken. Hierin geef je duidelijk en precies alle afmetingen aan die je een houvast geven tijdens het realiseren van de tuinaanleg.

Aan de slag

Ondertussen staan alle spullen en je ontwerp helemaal klaar. Zorg voor een goed plan van aanpak, zodat je niet als een kip zonder kop zomaar begint met je tuinaanleg. Maak een checklist die je stap voor stap kan afwerken. En voor je het weet heb je de tuinaanleg van je droomtuin af.

 

Meer informatie vindt u bij Noordegraaf Hoveniers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *